Bubba chléb - ten nejlepší banánový chleba

Dnešní článek bude trošku zvláštní. Nenajdete v něm sice žádný recept, ale i přesto stojí za přečtení. Chtěla bych Vám totiž představit jednu malou pekárničku, která peče ten nejlepší banánový chleba na světě, a tím je Bubba chléb.


Víte, vždycky jsem fandila lidem, kteří měli svůj sen a ten si splnili. A svůj sen si splnil i tým mladých a nadšených pekařů (Martin, Marek, Katka a Adam). Ten sen byl otevřít si svou vlastní pekárnu. Celému týmu záleží na tom, co svým zákazníkům nabízejí  a baví je, když mají ostatní radost z toho co dělají, protože jim tak dávají najevo, že to má smysl.

A čím je tahle pekárna vlastně tak výjimečná? Jako jediní v České republice totiž pečou a prodávají svůj vlastní banánový chleba podle tajného receptu. Ten si přivezli roku 2012 z Austrálie. Upéct ten pravý a jedinečný banánový chleba nebylo ale nic jednoduchého. Po příjezdu z Austrálie proběhla spousta testování a vývoje. Jednou chleba vykynul hodně, podruhé zase málo. První nezdařené pokusy je ale neodradily a zkoušeli to dál. Uběhla nějaká doba k prvnímu upečení dokonalého chleba, k prvnímu otevření malé provozovny a prvních spokojených zákazníků. A sen se stal realitou. Od listopadu 2014 už konečně pečou naplno v nové pekárně. A jak sami říkají, pečou banánové potěšení pro radost ostatních!


Já sama jsem v pekárničce byla. Dokonce jsem navštívila i prostory, kde se banánový chleba peče. Celé jsem si to tam prošla, abych Vám o ní mohla napsat a podělit se o své dojmy. A musím Vám říct, že ta vůně, která se line celou pekárnou je prostě neodolatelná. Se svou nezkrotnou žravostí bych za chvilku vážila metrák. Neudržela bych se totiž, a pořád bych musela ujídat :-D A to bych nebyla já, abych si banánový chleba neodnesla i domů. Byl čerstvě upečený, krásně voněl a cestou nazpět v autobuse jsem měla co dělat, abych se do něho nezakousla. A ani u nás doma se moc neohřál. Zmizel totiž rychlostí blesku!

Každý chleba je pěkný macek. Váží totiž jedno kilo a obsahuje půl tuctu zralých banánů. To je, co? Banány jsou navíc výborným přírodním zdrojem vlákniny, bílkovin, draslíku, minerálů a vitamínů B6. Jeden plátek Vám tak dodá dostatek energie, abyste zvládli celý den. Proto ho mám nejraději k snídani. No a pak taky k obědu a nebudu se tajit tím,  že bych ho ujídala i večer :-D. Bubba chleba je prostě závislost. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít žádný jiný!

A úžasné na tom všem je to, že všechny chlebíky jsou vyráběny jen z kvalitních surovin a zcela bez konzervantů, barviv a éček. Spolehnout se proto můžete na stoprocentní kvalitu a nezaměnitelnou chuť.

- více než 50% banánů
- pšeničná nebo pohanková mouka
- čerstvé máslo z Beskyd
- vlašské ořechy
- kvalitní hořká čokoláda

A co říct na závěr? Snad jen to, že pokud budete mít někdy cestu přes Ostravu, určitě si pro jednoho Bubbu zajeďte. Ten zážitek a chuť za to opravdu stojí :-)

http://bubbachleb.cz


13 komentářů:

  1. Jupii a já bydlím v Ostravě! Super recenze, určitě ho vyzkoušíme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? No tak to je super. Oni jsou z Poruby, tak si pro jeden chlebík zajeďte. Je fakt výborný!!!! :-)

      Vymazat
  2. Já jsem měla tu čest konečně na Restaurant Day (vloni jsem se k nim neuměla přes nával lidí dostat, teď jsem se tam procpala :D ), vzala jsem si muffin s čokoládou a druhý den ráno jsem jen óoochala a áááchala, jaká to byla dobrotka :) Do Poruby to mám daleko, ale doufám, že aspoň ty muffiny seženu někdy v centru, protože jsou opravdu vynikající ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos bylo na RD strašně moc lidí. Sice jsem tam osobně nebyla, ale viděla jsem fotky. Škoda, že nejsou někde v centru, taky jsem jim říkala, že by to bylo lepší, protože do Poruby to mám celkem z ruky :-/ Každopádně jsem po snězení chleba chtěla další a další, takže se Ti vůbec nedivím :-D Ale pro něho si do té Poruby klidně zajedu :-)

      Vymazat
  3. Taky už jsem měla tu čest ochutnat. Je opravdu moc dobrý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojooo, je to moje nová závislost :-) A jinak jsem hrozná, hrozná, hrozná .. zase mě ten RD minul :D Hlavně, že pořád někde lítám :D

      Vymazat
    2. Jaj, škoda. No byl to doslova boj o jídlo, lidí neustále přibývá, myslím že příště už to bude muset být ve vítkovické aréně nebo tak někde:o)

      Vymazat
    3. No asi jo, protože přibývá jak kuchtíků, tak i lidí ... v té Vítkovické aréně by to byla docela sranda :D

      Vymazat
  4. Taky už jsem ho ochutnala,je výborný:-) dá se jíst ke snídani ale i jako buchta k odpolední kávě.Nikol

    OdpovědětVymazat
  5. Banánový chlebík je můj oblíbený, i když manžel říká, že tomu čerstvě upečenému přímo z pekárny se nic nevyrovná. No já si to úplně nemyslím. Hlavně bych řekla, že to jsou dvě =úplně jiné disciplíny. Banana bread je přeci jenom víc buchta než klasický chleba. :) Na ten teda taky nedám dopustit, ale když bych měla na výběr, beru banánový chleb. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, moc děkuji za recept. Banánový chleba peču pravidelně a naše děti ho milují. Namísto pohankové mouky používám cereální, což mi přijde zdravější. Samozřejmě souhlasím s tím, že je nejlepší vařit z opravdu kvalitních potravin. Kromě toho je však potřeba mít doma i pořádnou troubu, bez které se při pečení prostě neobejdete.

    OdpovědětVymazat
  7. už jsem si ho koupila ,a ted už si ho sama peču doma

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku