Zeleninový guláš

Já vím, ve správném guláši má být maso. Pokud ale milujete zeleninu, stejně jako já, uvařte si tenhle guláš neguláš. Je v něm spousta dobré zeleniny a jako přílohu si k němu můžete dát tmavý chleba nebo si ho sníst jen tak.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 4 velké brambory
  • 1 velká cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1/2 plechovky loupaných rajčat
  • 1 větší cibule
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • mletá sladká paprika, majoránka, drcený kmín
  • sůl, pepř
  • trocha mouky na zahuštění (použila jsem pohankovou)

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, brambory, papriku a orestujeme. Přisypeme sladkou papriku, majoránku, kmín a vmícháme loupaná rajčata. Vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec zahustíme guláš trochou mouky, kterou jsme si rozmíchali ve vodě. Podáváme s krajícem chleba.

Dobrou chuť :-)


11 komentářů:

  1. To vypadá skvěle! Miluju guláše, hlavně klasický hovězí a tenhle určitě vyzkouším. Vypadá výborně :)
    www.sarkazelena.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě klasický guláš s hovězím masem moc nechutná, já jsem spíš přes tu zeleninu. Tak vyzkoušej a uvidíš :-)

      Vymazat
  2. Vypadá báječně!
    Zrovna včera jsem dělala guláš ze sojových kostek a jen se po něm zaprášilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem uvažovala, že do něho dám sojové maso, ale nakonec byl tak hustý, že tam ani nebylo třeba :-) Ale sojové masíčko mám ráda :-)

      Vymazat
    2. Taky z něj dělám často, ráno namočím a večer je za pár minut hotová večeře.

      Vymazat
  3. jé, tak tenhle gulášek by chutnal i mně :-)
    Máte moc krásný blog :-)
    Přeji hezký den :-) Lenča
    zdravejist.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že se Vám u mě líbí :-)

      Vymazat
  4. Náhodou jsem narazila na Váš blog a jsem za to ráda :) Též nemusím klasické guláše,takže tento byl pro mě jasná volba :) a je naprosto luxusní! Děkuji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že Vám chutnal a snad se budete inspirovat i dalšími recepty :-) Děkuji za milý komentář.

      Vymazat
  5. tohle je naprosto dokonalý recept :-) dělám ho dost často na různé způsoby :-D obměňuju zeleninu podle sezony - je to na stejný způsob jako eintopf a husté polévky :-)), člověk se s tím nemusí složitě vařit a je to maximálně chutné a vydatné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas! Jednoduché, ale úžasné jídlo :-)

      Vymazat

 

Čtenáři

mytaste.cz

myTaste.cz

Koupit kuchařku