Ovesné sušenky

Taky rádi mlsáte? A chcete mlsat zdravě? V tom případě si upečte tyhle jednoduché sušenky. Stačit Vám bude jen pár ingrediencí, ze kterých vykouzlíte během chvilky zdravou svačinku. Já jsem sušenky naplnila ještě borůvkovou marmeládou bez přidaného cukru, která krásně doplnila jejich chuť.

Budeme potřebovat (cca na 12 sušenek):

  • 2 hodně zralé banány
  • 12 lžic ovesných vloček
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce mletého kokosu
  • 2 lžíce mletých vlašských oříšků
  • 4 lžíce rostlinného mléka
  • borůvková marmeláda na naplnění

Postup: Všechny ingredience kromě oříšků vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké těsto. Vmícháme namleté oříšky a tvoříme sušenky, do kterých uděláme důlky. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15 minut. Po upečení necháme sušenky chvilku vychladnout a naplníme oblíbenou marmeládou. 

Dobrou chuť :-)



16 komentářů:

  1. OMG! Tieto tvoje foodporny <3 úplne tvoje recepty milujem.

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně cítím na jazyku tu výbornou chuť! Tyhle musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušejte, ale doporučuji upéct jich víc .. rychle totiž mizí :-)

      Vymazat
  3. čím nahradit to arašídové máslo????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arašídové máslo tam nemusí být, je to jen tak na chuť. Klidně ho můžete vynechat :-)

      Vymazat
  4. Wow! tie vyzerajú úžasne!
    http://www.mothersinprague.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. No teda, musím vyzkoušet. Lovím na internetu bezlepkové recepty a u tebe jsem našla hodně inspirace. Moc ti děkuji, že se věnuješ i receptům pro nás celiaky. V jednom obchodě jsem dokonce našla i bezlepkové ovesné vločky, tak se (hned jak mi přijdou) pustím do pečení. Přeji ti hodně inspirace při tvoření dalších bezlep. kousků, ať mám co študovat. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se omezovat mouku a tvořit i bezlepkové recepty, tak doufám, že jsem Tě inspirovala a něco si vybereš :-) Tyhle sušenky jsou moc dobré a hlavně jednoduché na přípravu. Děkuji za milý komentář :-)

      Vymazat
  6. Upečeno.. Mňam :-) Jen škoda že nejsou křupkavé.. Ale i tak jsou výborné, dělala jsem napůl s marmeládou a napůl s kešu máslem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že Ti sušenky chutnaly :-) Tyhle jsou taková rychlovka, když má člověk chuť na něco sladkého :-)

      Vymazat
  7. Paradni recept, delala jsem dneska susenky uz podruhe a rozhodne ne naposled:-)
    L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší. Moc děkuji za milý komentář :-)

      Vymazat
  8. Mohu nahradit rostlinné mléko sojovým nebo pohádkovým zajicem?

    OdpovědětVymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři