Tuňáková pomazánka s tvarohem

Už odmalička slýcháváme, že bychom měli jíst ryby, protože jsou zdravé. Pamatuju si, jak do mě babička cpala rybí tuk a já jsem ho potají vyplivovala :D Ale nebojte se, rybí tuk Vám nutit nebudu. Místo toho pro Vás mám skvělou tuňákovou pomazánku, díky které do sebe dostanete spoustu bílkovin a vitamínků. Hodí se třeba i jako pomazánka na jednohubky a máte ji za chvilku hotovou.

Budeme potřebovat:

  • 2 konzervy tuňáka v oleji
  • 1/2 vaničky polotučného tvarohu
  • 2 vejce uvařené natvrdo
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • jarní cibulka
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř, špetka kari

Postup: Smícháme tvaroh, tuňáka, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, kari, pepřem a mažeme na celozrnné pečivo. Poklademe nakrájenými vajíčky a posypeme jarní cibulkou. Vajíčka můžete klidně přimíchat i do pomazánky. Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť :-)


7 komentářů:

  1. Tuniakovu pomazánku milujem! Práve som dnes jednu domácu dojedla, ja do nej ale nedávam tvaroh a cibuľku, avšak na obrázku to vyzerá naspapanie, takže určite vyskúšam aj túto alternatívu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, každý ji má rád jinak. Já ji dělávám právě s tvarohem, má potom takovou jemnou chuť :-)

      Vymazat
  2. Mňam, tuňáka miluju :-) Mohla bych ho jíst a často i jím každý den. Tento recept také určitě vyzkouším. Nejradši mám tuňáka v olivovém oleji s hromadou zeleniny, dresingem a celozrnným chlebem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám tuňáka moc ráda. Na jakýkoliv způsob. A tuňáková pomazánka s tvarohem je moje nej :-) A celozrnný chlebíček musí být, to je jasné :-)

      Vymazat
  3. tak jsem ji včera zase.......prubla :D je naprosto výtečná

    OdpovědětVymazat
  4. Tuňáka fakt můžu a takovou pomazánku dělám hodně často, třeba na různé oslavy narozenin, Silvestra nebo pro návštěvy a vždy se po ní jen zapráší :)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku