Salát panzanella

Dnes mám pro vás recept na jeden z mých oblíbených letních salátů. Dělám ho pokaždé, když mi doma zbyde starý chleba. Ne nadarmo se mu také říká "chlebový salát". Pak už jen stačí přihodit pár rajčátek, papriku, čerstvou bazalku a dokonalý salát je na světě. 


Budeme potřebovat (pro 2 osoby):


  • 250 g cherry rajčat
  • 1 středně velká žlutá paprika
  • 2 krajíce staršího chleba nebo bagetky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • ½ menší červené cibule
  • 1 velká hrst čerstvé bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup: Chleba nebo bagetku natrhejte na kousky, dejte ho na plech vyložený pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem. Vedle chleba položte žlutou papriku. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20-25 minut. Chleba vytáhněte dříve, aby se nespálil. Jakmile se na paprice objeví hnědé puchýře, vytáhněte ji, dejte do sáčku a nechte zapařit. Pak papriku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte nahrubo. 
Ve velké míse smíchejte nakrájená rajčata a cibuli. Pořádně opepřete, osolte, zakápněte octem, promíchejte a nechte odstát, aby rajčata pustila šťávu. Poté přidejte chleba, olivový olej, papriku a natrhanou bazalku. Salát lehce promíchejte a podávejte.

Dobrou chuť :-)

1 komentářů:

  1. Teda to vypadá krásně! Super nápad na salát. Po těch se v létě můžu opravdu utlouct. Takže moc děkuji za tip, určitě to doma vyzkouším :-). A s tím chlebem je to skvělé využití, protože mě prakticky pořád doma nějaký kus pečiva zbyde a pak přemýšlím, co s tím.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku