Kokosový likér Coquito

Vánoce jsou zvláštní příležitost, která si říká o nějaký luxusní likér, který můžete "pocucávat" během koukání na pohádky nebo popíjet s přáteli. Každý rok připravuji likér z karamelového pudingu (recept zde). Tyto Vánoce jsem se ale rozhodla pro sladký kokosový likér Coquito. Připravuje se z kokosového mléka, takže si ho mohou dát bez obav i ti, kteří trpí alergií na laktózu. Je velmi jednoduchý a jeho exotickou kokosovou chuť si určitě zamilujete.

Budeme potřebovat: 

  • 100 g kešu ořechů
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • bílý rum (použila jsem Aguere Coco Rum)
  • špetka skořice
  • kokosový sirup nebo třtinový cukr (dle chuti)

Postup: Kešu ořechy namočíme cca na 1 hodinu do vody. Poté vodu slijeme a ořechy vsypeme do mixéru. Přidáme celou plechovku kokosového mléka, špetku skořice a vše rozmixujeme úplně dohladka. Hotový likér ochutíme kokosovým sirupem nebo třtinovým cukrem a nakonec přidáme rum. Čím více, tím lépe :-) Likér necháme vychladit a podáváme.

Na zdraví :-)

2 komentářů:

 

Koupit kuchařku