Nakládané tofu

Než mi zjistili laktózovou intoleranci, milovala jsem pojídání nakládaného hermelínu. Spojení sýru, bylinek a olivového oleje byla zkrátka neodolatelná. Nedávno jsem na nakládaný hermelín dostala obrovskou chuť a tak jsem uvažovala, čím bych ho mohla nahradit. A pak mě napadlo, co takhle naložit tofu? Použila jsem své oblíbené ingredience, bylinky a výsledek byl dokonalý. Uleželé tofu pak můžete pojídat jen tak samotné, s chlebem, k salátu nebo ho zkuste přidat do těstovin.

Budeme potřebovat: 

  • 1 balení/180 g tofu (použila jsem tofu s chilli)
  • 1/2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 40 g nakrájených sušených rajčat
  • celý pepř
  • černé olivy bez pecek
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry (z chemicky neošetřeného citronu)
  • olivový nebo rostlinný olej

Postup: Tofu nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenká půlkolečka. Na dno sklenice nalijte olej a přidávejte jednotlivé ingredience tak, abyste zaplnili celou sklenici. Vše nakonec zalijte olejem až po okraj. Sklenici uzavřete a tofu nechte v lednici cca 2 týdny marinovat. Pokud použijete tofu natural, můžete ho obalit navíc ještě ve sladké paprice.

Dobrou chuť :-)

7 komentářů:

  1. Úžasné,hned zítra nalozim 😘

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je pecka, tofu miluju, rozhodně zkusím! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju tofu a tohle je další varinta proč ho milovat dál, určitě vyžkouším a už teď se těším <3 Jen nevím zda můžu použít tofu ve slavtní šťávě(sapa) nebo to vakuovaný v super marketu.

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že tofu ve vlastní šťávě jsem ještě neměla. Používám klasické vakuované ze supermarketu. Tak přeji dobrou chuť a tofu zdar! :-)

      Vymazat
  4. Vždycky jsem chtěla zkusit nakládaný hermelín :D

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku