Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 větší květák
- 240 g uvařené cizrny
- extra panenský olivový olej
- 1-2 lžičky indického kari
- 1/2 lžičky římského kmínu
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvý koriandr
Postup: Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech vsypte také cizrnu. V misce smíchejte olivový olej s kari, římským kmínem a mořskou solí. Směs pečlivě promíchejte a vlijte ji na plech. Pomocí rukou vše pořádně promíchejte. Takto připravený květák pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-40 minut dohněda. Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem.
Dobrou chuť :-)
A ja zrovna dnes snědla k obědu bten krásný květák co jsme měly doma :( Asi bude třeba koupit další :-D
OdpovědětVymazatTaky jsem si právě včera koupila krásný květák a hned jsem ho dneska upekla:-) Květáku bych se mohla ujíst. Tak si kup další a vyzkoušej, je to dobrota.
VymazatKvěták miluji :) ale upečený syrový mi nějak nejede :)
OdpovědětVymazatKdyž se upeče, tak už není syrový :-D
VymazatTak to vypadá krásně, vyzkouším!:)
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
Vymazat