Pečený květák s kari a cizrnou

Jedno z jídel, po kterých se můžu utlouct je květák. Miluji ho na všechny způsoby a nikdy mě neomrzí. Jako malá jsem dokázala sníst na posezení mísu smaženého květáku a určitě bych to dokázala i teď :-) Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Dokazuje to i tento jednoduchý recept na pečený květák. Oblíbila jsem si ho hlavně díky voňavému kari, které se k němu dokonale hodí. Nebojte se květák s cizrnou v troubě lehce "připálit". Jen tak se na nich vytvoří křupavá a hnědá kůrčička.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 větší květák
  • 240 g uvařené cizrny
  • extra panenský olivový olej
  • 1-2 lžičky indického kari
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • hrubozrnná mořská sůl
  • čerstvý koriandr 

Postup: Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech vsypte také cizrnu. V misce smíchejte olivový olej s kari, římským kmínem a mořskou solí. Směs pečlivě promíchejte a vlijte ji na plech. Pomocí rukou vše pořádně promíchejte. Takto připravený květák pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-40 minut dohněda. Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem. 

Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. A ja zrovna dnes snědla k obědu bten krásný květák co jsme měly doma :( Asi bude třeba koupit další :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si právě včera koupila krásný květák a hned jsem ho dneska upekla:-) Květáku bych se mohla ujíst. Tak si kup další a vyzkoušej, je to dobrota.

      Vymazat
  2. Květák miluji :) ale upečený syrový mi nějak nejede :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá krásně, vyzkouším!:)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku