Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 malá dýně Hokkaidó
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- špetka soli
- datlový sirup nebo med
- hrst lískových ořechů
Postup: Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí. Upečenou dýni vhoďte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Hotové dýňové pyré přendejte do hrnce, přidejte rostlinné mléko, vločky a vše promíchejte. Kaši vařte na mírném plameni cca 10-15 minut, dokud vločky nezměknou. Jakmile je kaše hotová, vmíchejte do ní datlový sirup, skořici a před podáváním ji posypte nasekanými ořechy.
Dobrou chuť :-)
Jé, to vypadá super :) Máme doma dvě dýně ze zahrady a už mě nenapadalo co s nimi. Díky za tip :)
OdpovědětVymazatwww.adelidea.cz
Děkuji :-) Tak teď už víš, co s dýní. Určitě kaši vyzkoušej, je moc dobrá.
VymazatNo to vypadá skvěle! Pomalu už nevím, co s dýněmi dělat, tak to musím určitě vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Čas dýní ale teprve přijde a ty už nevíš co dělat? :-D Tak se můžeš inspirovat, snad ti kaše bude chutnat.
VymazatNejsem zrovna fanoušek ovesných kaší, jen takových těch hodně vymazlených, a tato bude pravděpodobně jedna z nich. Vypadá fakt krásně :)
OdpovědětVymazatVýborná snídaně na podzimní deštivý den :) Jen jsem použil obyč. mléko a musel jsem hodně míchat, aby se mi nepřipalovalo. Příšte fázi vaření vynechám úplně, vločky změknou i tak...
OdpovědětVymazatJakub
Děkuji, jsem ráda, že Vám kaše chutnala :-)
Vymazat