Domácí okurková limonáda

Poslední dobou mě začala bavit výroba domácích limonád. Je to totiž hrozně jednoduché a takovou domácí limonádu si můžete připravit v podstatě z jakéhokoliv ovoce nebo zeleniny. Já jsem pro dnešek zvolila okurkovou limonádu, která je nejen osvěžující, ale i zdravá. Okurka totiž zbavuje tělo škodlivin a čistí pleť. Já osobně limonádu nesladím. Pokud ale chcete, můžete přidat třeba třtinový cukr nebo med.

Budeme potřebovat:

  • 2 salátové okurky
  • 2 citrony
  • 700 ml vody
  • 200 ml sody 
  • led

Postup: 1 a 1/2 okurky oloupejte, nakrájejte je na větší kousky a s troškou vody je rozmixujete v mixéru dohladka. Pyré přendejte do cedníku nebo gázy a vymačkejte z něho všechnu okurkovou šťávu. Šťávu přelijte do velkého džbánu, přidejte šťávu ze 2 citronů a vodu. Zbylou okurku nakrájejte na kolečka, vhoďte ji do skleniček a zalijte do poloviny okurkovou limonádou. Přidejte led a sklenici dolijte po okraj sodou. Limonádu ozdobte snítkou máty nebo kolečkem citronu a můžete podávat.

Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

  1. Skvělý návod, já mám ráda ještě okurkovou limonádu s ginem, to chutná ještě lépe :D

    OdpovědětVymazat
  2. Okurková je super, nedávno jsem ochutnala okurkovou s bazalkou a je to opravdu velmi osvěžující. Jinak také jedu na limonádové vlně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, s bazalkou jsem ji ještě neměla, díky za tip :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku