Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 250 g rýže arborio
 - 100 g masa z uzené makrely
 - 1 šalotka
 - 450 ml zeleninového vývaru
 - 70 g másla
 - 1 dcl bílého vína
 - mražený hrášek
 - strouhaný parmezán
 - citronová kůra
 - sůl, pepř
 
Postup: V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "naskus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmezán, pepř a podle chuti dosolíme. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)

Hm to vypadá chutně. Já rizoto naprosto zbožňuji a mohla bych ho jíst denně.
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Taky miluji rizoto, mňam!
VymazatUrcite vyskusam, dakujem za tip ;-)
OdpovědětVymazatRádo se stalo, snad Vám bude rizoto chutnat :-)
VymazatMňam, tohle vyzkouším
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, ta uzená makrela je v tom vážně moc dobrá :-)
Vymazat