Brownies z červené řepy

Jako malá jsem červenou řepu nenáviděla. U oběda jsem nad salátem z řepy dokázala sedět hodiny, dokud jsem ho s odporem nesnědla. Čím jsem ale starší, tím víc mi červená řepa chutná. Zjistila jsem totiž, že se z ní dá vytvořit spousta zajímavých a dobrých jídel, třeba jako tyhle vláčné bezlepkové brownies.

Suroviny (na formu o velikosti 20x20 cm): 

  • 500 g uvařené červené řepy
  • 100 g pohankové mouky
  • 80 g najemno namletých mandlí
  • 18 ks sušených datlí
  • 4 lžíce datlového sirupu
  • 4 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
  • špetka soli 

Postup: Uvařenou červenou řepu oloupejte, nakrájejte ji na menší kousky a vhoďte ji do food processoru. Přidejte mleté mandle, mouku, datle, datlový sirup a vše rozmixujte na hladkou pastu. Do rozmixované hmoty vmíchejte kakao, přidejte špetku soli a vše pořádně promíchejte. Formu vyložte pečícím papírem, rozprostřete do ní hotové těsto a uhlaďte ho. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte 25 minut.






2 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Vypadá to úúúžasně, řepu taky milujeme, určitě vyzkoušíme

novaklen řekl(a)...

Brownies mám hodně ráda. :-) Z červené řepy jsem je teda ale nikdy nezkoušela dělat. Může to ovšem chutnat zajímavě. Díky za recept. Já většinou dělám ty klasické brownies. Na ty mají recept například tady.

Okomentovat

 

Koupit kuchařku