Pappardelle s čočkovým ragú

Ragú z hovězího masa zná každý, ale už jste někdy ochutnali čočkové ragú? Pokud ne, určitě tento recept vyzkoušejte. Je to skvělý způsob, jak si dopřát bezmasý oběd plný rostlinných bílkovin. 


Vybrané recepty z mého blogu najdete i na Gusto Academy.


Budeme potřebovat (pro 2 osoby): 


  • 150 g těstovin Pappardelle
  • 200 g červené čočky
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká nahrubo nastrouhaná mrkev
  • hrst strouhaného parmazánu nebo sýru Gran Moravia
  • špetka sušeného tymiánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 400 ml vody

Postup: Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nastrouhanou mrkev a vše restujeme cca 5 minut. Ke směsi vmícháme loupaná rajčata, přidáme červenou čočku, tymián, sůl, pepř a vše zalijeme vodou. Pánev přikryjeme poklicí a vaříme do změknutí čočky. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Jakmile je čočka měkká, vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku