Vanilkové rohlíčky (vegan)

Pokud ještě přemýšlíte, jaké vánoční cukroví upéct, mám pro vás tip na tyhle super křehké vanilkové rohlíčky ve veganské verzi. Báječně voní, chutnají a doslova se rozplývají na jazyku. Vyzkoušejte a uvidíte.

Budeme potřebovat:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 70 g mandlové mouky
  • 80 g kokosového oleje
  • 1 balení BIO vanilkového cukru
  • moučkový cukr (na posypání)

Postup: V míse smícháme špaldovou a mandlovou mouku, přidáme kokosový olej, vanilkový cukr a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho v lednici cca půl hodinky odležet. Pozor, aby nám těsto moc neztuhlo. Po odležení tvarujeme z těsta rohlíčky a pečeme je v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 15-17 minut. Po upečení je necháme vychladnout a na talíři posypeme trochou moučkového cukru. 

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku