Pages

7. 11. 2020

Mrkvánky bez cukru

Na tenhle recept jsem se chystala už dlouho. Mrkvánky jsem si kupovala vždy ve zdravé výživě, ale od té doby, co jsem je vyzkoušela upéct doma, už nechci žádné jiné :-) Tyhle jsou navíc ze špaldové mouky a bez přidaného cukru.

Budeme potřebovat (množství na 2 plechy):

  • 2 středně velké mrkve 
  • 130 g másla
  • 280 g špaldové mouky 
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • marmeláda bez cukru
  • 1 vejce na potření 


Postup: Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Máslo rozpusťte a společně s mrkví ho rozmixujte v mixéru na hladké pyré. Během mixování přilijte cca 100-150 ml vody. Hotové mrkvové pyré vlijte do mísy, přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici, špetku soli a vypracujte těsto. Těsto zabalte do fólie a dejte ho na 1 hodinu do lednice. Na pomoučeném vále vyválejte plát a vykrojte kolečka. Doprostřed každého kolečka dejte trošku marmelády, přehněte a pomocí prstů pečlivě přitlačte. Mrkvánky ještě ozdobte po obvodu koncem vidličky. Hotové kapsičky přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů cca 15 minut.

Dobrou chuť :-)

5 komentářů: