Na tenhle recept jsem se chystala už dlouho. Mrkvánky jsem si kupovala vždy ve zdravé výživě, ale od té doby, co jsem je vyzkoušela upéct doma, už nechci žádné jiné :-) Tyhle jsou navíc ze špaldové mouky a bez přidaného cukru.
Budeme potřebovat (množství na 2 plechy):
- 2 středně velké mrkve
- 130 g másla
- 280 g špaldové mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- marmeláda bez cukru
- 1 vejce na potření
Postup: Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Máslo rozpusťte a společně s mrkví ho rozmixujte v mixéru na hladké pyré. Během mixování přilijte cca 100-150 ml vody. Hotové mrkvové pyré vlijte do mísy, přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici, špetku soli a vypracujte těsto. Těsto zabalte do fólie a dejte ho na 1 hodinu do lednice. Na pomoučeném vále vyválejte plát a vykrojte kolečka. Doprostřed každého kolečka dejte trošku marmelády, přehněte a pomocí prstů pečlivě přitlačte. Mrkvánky ještě ozdobte po obvodu koncem vidličky. Hotové kapsičky přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů cca 15 minut.
Jůůů, vypadají krásně :-)
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatVypadají luxusně! Ráda zkusím... Děkuji za inspiraci. ;-)
OdpovědětVymazatMoc děkuji, snad vám budou chutnat :-)
Vymazat130 g masa? :-)
OdpovědětVymazat