Budeme potřebovat (na 8 ks):
- 1 středně velká hruška
 - 60 g špaldové mouky
 - 60 g mandlové mouky
 - 40 g másla
 - 1 lžíce medu
 - 1 vejce
 - 40 g řeckého jogurtu
 - 1 lžička perníkového koření
 - 1 lžička kypřicího prášku
 - 5 lžic rostlinného mléka (použila jsem mandlové)
 - špetka soli
 
poleva:
- 50 g moučkového cukru
 - 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
 - 2 lžíce rostlinného mléka
 - nasekané mandle
 
Postup: Formu na donuty vymažeme máslem. Hrušku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme špaldovou mouku, mandlovou mouku, med, perníkové koření, sůl a kypřící prášek. Máslo rozpustíme (pozor, aby nebylo horké) a vlijeme ho do mísy. Nakonec přidáme vejce, jogurt, nakrájené hrušky a vše pořádně promícháme. Hotové těsto vlijeme do formy na donuty a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
V malé misce smícháme cukr s medem, mlékem a vytvoříme cukrovou polevu. Polevou potřeme vychladlé donuty a posypeme nasekanými mandlemi.
Dobrou chuť :-)


0 komentářů:
Okomentovat