Budeme potřebovat (na formu o průměru 25 cm):
- 210 g celozrnné špaldové mouky
- 180 g jemných ovesných vloček
- 180 g másla (pokojové teploty)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
náplň:
- 450 g polotučného tvarohu
- 2 vejce
- 1 sklenička lesních brusinek (190 g)
- 4 nektarinky
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce mandlového likéru Amaretto
Postup: V míse smícháme suroviny na těsto a pomocí rukou ho vypracujeme tak, aby připomínalo drobenku. Z těsta odebereme cca 1/4 a odložíme ho stranou. Zbylé těsto natlačíme do koláčové formy. V menší misce smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a javorový sirup. Hotovou náplň rozetřeme na těsto. Brusinky promícháme s nakrájenými nektarinkami a mandlovým likérem. Brusinky jsou dost sladké, takže už není potřeba přidávat další cukr. Hotovou směsí poklademe tvarohovou náplň a vršek těsta posypeme drobenkou (zbylým těstem). Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.
Dobrou chuť :-)
Tak jsem jej upekla přesně podle receptu v dané kombinaci a je famózní, už dlouho jsem tak dobrý nejedla. :-)
OdpovědětVymazatTak to mám radost :-)
Vymazat