Brusinkovo-nektarinkový koláč s tvarohem a ovesnými vločkami

Léto se u nás doma neobejde bez svěžích ovocných koláčů. Na zahrádkách dozrává postupně spousta druhů vy si tak můžete vybrat dle své chuti a fantazie. Já jsem pro dnešek zvolila nektarinky v kombinaci s brusinkami a křupavou drobenkou. Tenhle koláč si zamilujete pro svou jednoduchost a fantastickou chuť.

Budeme potřebovat (na formu o průměru 25 cm):

  • 210 g celozrnné špaldové mouky
  • 180 g jemných ovesných vloček
  • 180 g másla (pokojové teploty)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

náplň:

  • 450 g polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 sklenička lesních brusinek (190 g)
  • 4 nektarinky
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce mandlového likéru Amaretto

Postup: V míse smícháme suroviny na těsto a pomocí rukou ho vypracujeme tak, aby připomínalo drobenku. Z těsta odebereme cca 1/4 a odložíme ho stranou. Zbylé těsto natlačíme do koláčové formy. V menší misce smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a javorový sirup. Hotovou náplň rozetřeme na těsto. Brusinky promícháme s nakrájenými nektarinkami a mandlovým likérem. Brusinky jsou dost sladké, takže už není potřeba přidávat další cukr. Hotovou směsí poklademe tvarohovou náplň a vršek těsta posypeme drobenkou (zbylým těstem). Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

  1. Tak jsem jej upekla přesně podle receptu v dané kombinaci a je famózní, už dlouho jsem tak dobrý nejedla. :-)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku