Konopný hummus s medvědím česnekem

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu a proto jsem vyrazila do lesa, abych si taky pár lístků nasbírala. Z medvědího česneku se dá připravit spousta dobrůtek. Miluji pesto, bylinkové máslo a oblíbila jsem si také hummus. Připravuji ho napůl z cizrny a napůl z konopných semínek, která obsahují spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. Medvědí česnek je zase bohatý na vitamin C, čistí krev a má antioxidační účinky.

Budeme potřebovat:

  • 200 g uvařené cizrny
  • 4 vrchovaté lžíce loupaných BIO konopných semínek
  • hrst medvědího česneku
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce vody
  • sůl

Postup: Cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme konopná semínka, medvědí česnek, tahini a dvě lžíce vody. Během mixování přiléváme po troškách olivový olej a mixujeme dohladka. Hotový hummus ochutíme solí a citronovou šťávou.

Dobrou chuť :-)

1 komentářů:

  1. Awesome Recipes! Check My Recipes Also :)
    https://cooker-online.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz