Ratatouille

Ratatouille je vlastně takové francouzské "lečo". Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukážu, jak ho dělám já :-)

Budeme potřebovat (pro 4 osoby):

  • 3 velká zralá rajčata
  • 1 lilek
  • 1 velká cuketa
  • 2 velké papriky (červené nebo žluté)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • černé olivy
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • sušený rozmarýn

Postup: Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod poloodkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.

Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

 

Koupit kuchařku