Budeme potřebovat (pro 4 osoby):
- 3 velká zralá rajčata
- 1 lilek
- 1 velká cuketa
- 2 velké papriky (červené nebo žluté)
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- černé olivy
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- sušený rozmarýn
Postup: Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod poloodkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.
Dobrou chuť :-)
Mňam! Ratatouille bych mohla jíst pořád.
OdpovědětVymazatMŃam...tohle co nejdřívě uvařím.
OdpovědětVymazatO všem? Ovšem!
mnam :) a ten lilek a cuketu neloupat jo?
OdpovědětVymazatNene, lilek ani cuketa se neloupe :-)
Vymazat