Suroviny (na 2 porce):
- 200 g zralých rajčat
- 2 velké mrkve
- 1 středně velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- olivový olej
- hrst bazalkových lístků
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- hrst opražených dýňových semínek
- chlebové krutony
Postup: Oloupanou mrkev a cibuli nakrájejte na větší kousky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, celé stroužky česneku a vše zakápněte olivovým olejem. Plech se zeleninou vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, osolte, opepřete a pečte cca 30 minut. Upečenou zeleninu vhoďte do mixéru, přidejte hrst bazalkových lístků a vše rozmixujte na hladký krém. Hotový krém vlijte do hrnce, přidejte zeleninový vývar a nechte vařit 5-7 minut. Polévku naservírujte do misky, posypte ji nasucho opraženými dýňovými semínky, chlebovými krutony a na závěr ji ozdobte snítkou bazalky.
Dobrou chuť :-)
Přesně tyto druhy polévek miluju! Úplně mám na ni chuť!! Mňam! :)
OdpovědětVymazatJá taky, krémové bych mohla jíst pořád dokola :-)
Vymazatjedna z mých nejoblíbenějších
OdpovědětVymazatMoje taky! :-)
Vymazat