Dýňová ovesná kaše

Sluneční paprsky slábnou a podzim pomalu klepe na dveře. A i když bude na podzimní recepty ještě spousta času, rozhodla jsem se jeden připravit už teď. Na farmářských trzích jsem koupila dýni a přemýšlela jsem nad nějakou originální dýňovou dobrotou. Napadlo mě připravit dýňové pyré a přidat do něj ovesné vločky. Pak stačilo přidat už jen perníkové koření, oříšky a dýňová ovesná kaše byla na světě. Po ránu vás krásně zahřeje ještě navíc úžasně voní.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 malá dýně Hokkaidó
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • špetka soli
  • datlový sirup nebo med
  • hrst lískových ořechů

Postup: Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí. Upečenou dýni vhoďte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Hotové dýňové pyré přendejte do hrnce, přidejte rostlinné mléko, vločky a vše promíchejte. Kaši vařte na mírném plameni cca 10-15 minut, dokud vločky nezměknou. Jakmile je kaše hotová, vmíchejte do ní datlový sirup, skořici a před podáváním ji posypte nasekanými ořechy.

Dobrou chuť :-)

7 komentářů:

  1. Jé, to vypadá super :) Máme doma dvě dýně ze zahrady a už mě nenapadalo co s nimi. Díky za tip :)

    www.adelidea.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Tak teď už víš, co s dýní. Určitě kaši vyzkoušej, je moc dobrá.

      Vymazat
  2. No to vypadá skvěle! Pomalu už nevím, co s dýněmi dělat, tak to musím určitě vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Čas dýní ale teprve přijde a ty už nevíš co dělat? :-D Tak se můžeš inspirovat, snad ti kaše bude chutnat.

      Vymazat
  3. Nejsem zrovna fanoušek ovesných kaší, jen takových těch hodně vymazlených, a tato bude pravděpodobně jedna z nich. Vypadá fakt krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Výborná snídaně na podzimní deštivý den :) Jen jsem použil obyč. mléko a musel jsem hodně míchat, aby se mi nepřipalovalo. Příšte fázi vaření vynechám úplně, vločky změknou i tak...
    Jakub

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku