Budeme potřebovat:
- listový špenát
- 1 hruška
- sýr Bleu d´Auvergne
- hrst vlašských ořechů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce tmavého balzamikového octa
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- javorový sirup (nemusí být)
- sůl
Postup: Nejprve si připravíme zálivku. Tu si vyrobíme tak, že v misce smícháme olivový olej, balzamikový ocet, dijonskou hořčici a sůl (podle chuti). Pokud máte raději sladší variantu, můžete přidat ještě kapku javorového sirupu. Na talíř naservírujeme listy špenátu a nakrájené hrušky. Vše posypeme rozdrobeným sýrem a vlašskými ořechy. Salát nakonec zakápneme zálivkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
0 komentářů:
Okomentovat