Ovocná čokoláda

Dnes Vám prozradím recept na geniální a jednoduchou domácí čokoládu. Většinou dávám přednost takovým, které mají vysoký podíl kakaa (nejlépe 90%). A protože čokoládu opravdu zbožňuji, rozhodla jsem se připravit si svou vlastní. Slazena je pouze stévií a lesním ovocem. Mám ji doma zamraženou a pokaždé, když dostanu chuť na něco sladkého, jdu si kousek ulomit :-)

Budeme potřebovat: 

  • 200 ml (asi 4 vrchovaté lžíce) kokosového oleje
  • 2 lžíce nepraženého kakaa (můžete použít i klasické kakao)
  • hrst mraženého ovoce
  • stévie (množství dle chuti)

Postup: V hrnci pomalu rozpustíme kokosový olej. Opatrně do něho vmícháme kakao, stévii a metličkou vše spojíme dohromady. Připravíme si nějakou krabičku (použila jsem rozměry 23x15) a dno vyložíme pečícím papírem. Do krabičky vlijeme rozehřátý kokosový olej. Vršek čokolády posypeme mraženým ovocem, necháme vychladnout a poté ji zamrazíme.

Dobrou chuť :-)

8 komentářů:

  1. Ach, jsi božská... a já poslední dny pořád přemýšlím, že musím najít nějaký recept na domácí čokoládu, bo ty hnusy, co zůstávají v regálech se nedají jíst :D Miluju Milku, ale ty nejlepší prostě na pultech chybí, takže svoje :) Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééé :O Tak to je #foodporn! A totální!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Páni! Vypadá to jako neskutečna lahoda, takže recept hned ukládám a snad brzy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ách jo, škoda, že nesmím čokládu :( Vypadá božsky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrý den, jestli to je tim kakae, tak muzete pouzit Carob.. a trohu vice prisladit.. uz nas uz vyzkouseno

      Vymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz