Crostini s máslovou dýní a balzamikem

Crostini jsou taková alternativa českých chlebíčků. Jsou ale mnohem nápaditější a variant, jak je připravit je neskutečně mnoho. Možná si budete pamatovat můj starší recept na crostini s uzeným lososem, u kterého jsem těmto křupavým "chlebíčkům" podlehla. Tentokrát jsem se pustila do kombinace docela neobvyklých surovin - máslové dýně, modrého sýru a balzamikového krému. Neodolatelná kombinace sladké dýně a slaného sýru nastartuje Vaše chuťové buňky. S tímto receptem budete hvězdou každého večírku.

Budeme potřebovat: 

  • 1 bílá nebo celozrnná bagetka
  • 1 menší máslová dýně
  • modrý sýr
  • 1 červená cibule
  • tmavý balzamikový krém 
  • olivový olej
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup: Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme ji napůl a lžící vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut do změknutí. Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dýně měkká, smícháme ji s cibulí a vše promícháme. Bagetku nakrájíme na plátky, každý lehce potřeme olivovým olejem a necháme je opéct v troubě dokřupava. Na každý opečený plátek bagety navrstvíme směs dýně s červenou cibulí, vršek posypeme modrým sýrem a na závěr vše zakápneme balzamikovým krémem. Crostini podáváme teplé nejlépe s dobrým bílým vínem. 



Dobrou chuť :-)

8 komentářů:

  1. Hmm tohle by mi rozhodně mohlo chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno s dýní je super! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý recept, určitě zkusím, dýni si dělám často a už jsem zrovna přemýšlela jakou novou kombinaci bych vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě taky chtěla něco jiného, než třeba polévku. Ale tohle je super, určitě vyzkoušej :-)

      Vymazat
    2. Je to super kombinace, doporučuji, použila jsem sýr feta, moc jsem si pochutnala :)

      Vymazat
    3. Tak to jsem moc ráda, že ti chutnalo :-) Feta je taky super, tu používám hodně často. Hlavně do salátů.

      Vymazat

 

Koupit kuchařku