Budeme potřebovat (forma o průměru 28 cm):
- 250 g špaldové mouky (používám celozrnnou jemně mletou)
- 500 g odtučněného tvarohu
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 60 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 4 lžíce mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- lžička skořice
- 3 hrušky
Postup: Ve velké míse smícháme mouku, máslo, 30 g cukru, vejce, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet cca 30 minut v lednici. Mezitím si očistíme hrušky a nakrájíme je na tenké plátky. Formu lehce vymažeme máslem a prsty do ní vtlačíme těsto. Vytvarujeme okraje a dno těsta propícháme na několika místech vidličkou. Na dno formy navrstvíme tvaroh smíchaný s třtinovým cukrem (30 g) a vše poklademe hruškami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.
Dobrou chuť :-)
Páni, zrovna jsem přemýšlela, že bych upekla něco s hruškama :) tak už vím :)
OdpovědětVymazatNo vidíš, tak máš aspoň inspiraci :-)
VymazatTak ten musím zkusit, vypadá naprosto mňamózně! :)
OdpovědětVymazat- Šárka -
Moc děkuji :-)
VymazatKoláč vypadá moc hezky :) Já poslední týden jedu hrušky hlavně ve smoothies.
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Smoothies si taky dělám, ale hruškové jsem zatím neměla, musím to napravit :-)
VymazatMusím potvrdit, že ve smoothie je hruška super!
VymazatTen je boží, o víkendu ho prubnu! :)
OdpovědětVymazatDěkujiii :-)
VymazatTen vypadá nádherně :) ! Tvarohové koláče jsou prostě nejlepší :D !
OdpovědětVymazathttp://runeatandtravel.blogspot.cz/
Moc děkuji :-) No jasně, tvaroh je NEJ!!
VymazatVynikající! :) Použila jsem domácí tvaroh a o koláč už je rvačka :D
OdpovědětVymazatNo tak to mám radost :D A moc děkuji za pochvalu! :-)
VymazatDiky za inspiraci, i s malou obmenou za merunky a tresne je famozni ;)
OdpovědětVymazatMoc děkuji, jsem ráda, že Vám koláč chutnal :-)
VymazatTak je v troubě.Pak dám vědět jak chutnal, vypadal velmi lákavě 😉
OdpovědětVymazatTak co, jak to dopadlo, chutnal Vám koláč? Doufám, že ano :-)
VymazatJá jsem do tvarohu navíc přidala trochu vanilk. pudinkového prášku, abych měla jistotu, že opravdu ztuhne. Nevím, zda to bylo touto drobnou obměnou, ale těsto bylo dost suché. Na uvedené množství mouky bych se příště nebála přidat víc másla (nebo kokosového oleje) a část mouky nahradit mletými (vlašskými) ořechy ;-)
OdpovědětVymazat