Budeme potřebovat:
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 3/4 hrnku vody
- hrst strouhaného kokosu
- mango
- nepražené kakaové boby (drcené)
- lžička kokosového oleje
Postup: Vločky nasypeme do misky, zalijeme je stejným množstvím vody a při pokojové teplotě je necháme namáčet (nejlépe přes noc). Druhý den do kaše vmícháme lžičku kokosového oleje (kaše je pak krásně vláčná a voní kokosem) a na kostičky nakrájené mango. Před podáváním vše posypeme ještě strouhaným kokosem a nepraženými kakaovými boby.
Dobrou chuť :-)
vyzerá to veľmi chutne :)
OdpovědětVymazatJane´s World
Moc děkuji :-)
VymazatA mohlo by se dát místo vody třeba mléko? :) :-o
OdpovědětVymazatMohlo, ale pak už to nemá nic společného s fermentací :-)
VymazatMoc děkuji :)
VymazatRáno ozkoušeno...a...nikdy mi fermentovaná kaše nechutnala tak dobře...a ten nápad s kakaovými boby;-) díky
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda! Já jsem si fermentovanou kaši taky oblíbila. Má vynikající chuť a ráno s ní není žádná práce :-)
VymazatJí se teplá, nebo studená? Respektive ty vločky se nijak neohřívají?
OdpovědětVymazatKaši můžete mírně ohřát, ale já ji jím i studenou. Záleží pouze na Vás :-)
VymazatI mně se více zamlouvá, když jsou lidé vegany. Moje dcera se totiž do tohoto stylu stravování dala teprve nedávno. Pravdou je, že na začátku jsem ji od toho odrazovala. Říkala jsem ji, že přece nemůže tohle udělat babičce. Babička totiž milovala čevabčiči a na svatbě mně předala rodinný recept. Dcera mi řekla, ať se s tím prostě smířím. Že už to vraždění nemůže vidět.
OdpovědětVymazat