Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 300 g rýže arborio
- 2 plechovky slávek v marinádě
- 450 ml zeleninového vývaru
- 70 g másla
- 1 dcl bílého vína
- strouhaný parmezán
- čerstvě nasekaná petrželka
- sůl
Postup: V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "naskus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme. Vznikne nám jemný krém, do kterého vmícháme slávky a nasekanou petrželku.
Dobrou chuť :-)
Krémové rizoto jsem objevila teprve nedávno a úplně jsem si ho zamilovala :) !
OdpovědětVymazatNejraději ho dělám se špenátem,cibulí a kuřecím masem :) !
http://runeatandtravel.blogspot.cz/
Špenátové rizoto je taky úžasné, ale nedávám do něj kuřecí maso. Pro mě je hlavní surovinou parmezán .. ten bych mohla jíst pořád :-D
Vymazat