Tvaroháč s lískovými oříšky

Tvarohové koláče mám moc ráda a peču je hodně často. Výhoda tvarohu je, že je velice univerzální a můžete ho přidat v podstatě do všeho.  Neznám nic lepšího, než chuť čerstvého tvarohu, který se Vám rozplývá na jazyku. Jak jistě víte, ve svých receptech se snažím omezovat bílou mouku a nebude tomu jinak ani v tomto případě. Základ tvoří mé oblíbené ovesné vločky a proto si tento koláč můžete vychutnat i ke snídani :-)

Budeme potřebovat: 

  • 2 hrnky rozmixovaných ovesných vloček
  • 2 měkké tvarohy
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový puding (používám BIO bezlepkový puding Amylon)
  • 100 ml mléka
  • hrst nasekaných lískových oříšků
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • stévie (dle chuti)

Postup: Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme 3 bílky, kakao, kokosový olej, mléko a stévii. Všechny ingredience pořádně promícháme a hotové těsto vlijeme do kulaté formy, kterou jsme lehce vymazali kokosovým olejem. V další míse smícháme 2 tvarohy se třemi žloutky, vanilkovým pudingem (nevařit) a stévií. Tvarohovou směs navrstvíme na vločkové těsto, posypeme nasekanými lískovými oříšky a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.


Dobrou chuť :-)

17 komentářů:

  1. Aaa, úplně miluju tvaroh!! :) Vypadaá to fakt skvěle, na ten se teda těším, až si ho udělám ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Bože ten vypadá úžasně... :D Tvaroh, lískáče,kakao... prostě nebe :D

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím, jaký průměr formy je nejlepší na toto množství surovin? Chci vyzkoušet. Díky Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to úžasně!! :) jen když nemám kokosový olej, můžu použít obyčejný nebo ho mám radši úplně vynechat? díky moc ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je přesně podle mých chutí ! Miluju spojení tvarohu a kakaa a ve pečené formě ještě víc :D !

    OdpovědětVymazat
  6. Krása, vyzkouším o víkendu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to dobře :) Jen se chci zeptat, s tím pudinkem, když píšete nevařit, myslíte jen vsypat ten prášek? (omlouvám se za blbý dotaz, ale nejsem moc zdatná kuchařka :D) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Ty bílky vyšlehat na sníh? Děkuji, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nešlehat, jen přidat do těsta.

      Vymazat
    2. Tak jsem udělala, ale měla jsem to těsto velmi suché a tuhé, musela jsem dát mnohem více mléka. Vy v receptu píšete, že těsto vlijeme do formy, já ho tam spíš natlačila. Ale jinak vynikající, budu dělat znovu.

      Vymazat

 

Koupit kuchařku