Budeme potřebovat (na 2 menší plechy):
- 130 g pohankové mouky
- 125 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce rostlinného mléka
- 2 lžíce karobu
- 50 g kvalitní hořké čokolády
- citronová kůra
- špetka soli
Postup: Do mísy vlijeme rozpuštěné máslo, přidáme karob, špetku soli a za stálého míchání přisypáváme pohankovou mouku. Přidáme mléko a citronovou kůru. Nakonec vmícháme na jemno nasekanou hořkou čokoládu a vše znovu promícháme. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce a zároveň by nemělo být moc suché. Těsto vyválíme na placku a vykrajovátkem vytvoříme požadovaný tvar. Sušenky klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15 minut.
Dobrou chuť :-)
vyzerajú veľmi, veľmi dobre! ukladám do záložiek :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-)
VymazatOhoho, jak už jsem psala na Instagramu, vypadají prostě..no, k nakousnutí! :) Hned bych si dala...
OdpovědětVymazatDěkuji :-) K nakousnutí rozhodně jsou a taky jsou moc dobré :-)
VymazatTy jsou dokonalé ! Mňam !
OdpovědětVymazatPřímo ukázkové :) Já tyhle zdravé chuťovky miluji, v létě jsem si chodila podobné kupovat na farmářské trhy. Je to mňamka!
OdpovědětVymazatDebi z blogu DebiElova
Děkuji :-) Taky si sušenky občas koupím, ale domácí jsou prostě domácí :-)
VymazatDneska jsem se do nich pustila: použila jsrm bio čokoládové pecičky z Bio nebio, máslo máme od dr. Halíře. Nevím, co bylo špatně, ale těsto bylo hrozně mokré, i když jsem přidala asi 3 lžíce mouky. Vyvalovat jsem musela mezi dvěma pečícími papíry, vůbec to nedrželo tvar... takže kytičky jsou poněkud nepravidelné...
OdpovědětVymazat