Jahodové cupcakes s ricottou

V minulém článku jsem Vám psala o "Sladké kuchařce od Cupcake Jemmy" a rozhodla jsem se podle ní upéct nějakou sladkou dobrotu. Při čtení receptů jsem se ale zděsila, kolik cukru a máslové polevy všechny cupcakes obsahují. A tak jsem se rozhodla, že se receptem inspiruji, ale trošku si ho pozměním podle sebe. A tak vznikly tyhle svěží odlehčené jahodové cupcakes s ricottou.

Budeme potřebovat (na 12 kusů):

  • 210 g celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • lžička přírodního vanilkového aroma

na krém:

  • 200 g ricotty
  • třtinový cukr (dle chuti)
  • 2 lžíce bílého řeckého jogurtu
  • 200 g jahod

Postup: Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 stupních, cca 30 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou "kašičku". Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem. Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky poté ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem. Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem. Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody a máme hotovo. 


Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. Booože to snad není možné! Ty musíš dělat pořád takové chutě! Nádhera! Mňam :D :)

    MONČA ♥ soutěžíme ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Většinou v takových to receptech bývá tuna cukru, tuku a mouky! Proto mám ráda tyto odlehčené verze, jsou tak stokrát lepší! :) Vypadají suprově! Jahody jsou totiž super úplně všude!! :D :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, já si recept vždycky upravím, aby nebyl tak moc "kalorický" a nakonec je ještě lepší :-) A děkuji :-)

      Vymazat
  3. ty vypadají úžasně, a dokonce i celkem zdravě, pecka!:)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku