Domácí konopné mléko

Dnes bych Vám chtěla představit nápoj, který je extrémně zdravý a pro lidské tělo velmi prospěšný. Jedná se  konopné mléko, které se vyrábí z konopných semínek. Ty koupíte v prodejně se zdravou výživou. Existují loupaná konopná semínka, která přidávám například do ovesné kaše nebo do jogurtu a neloupaná konopná semínka, která jsou výborná právě na výrobu mléka. Konopné semínko má vysoký obsah bílkovin, obsahuje všechny známé aminokyseliny, minerální látky (vápník, hořčík, fosfor, zinek, železo a draslík), posiluje imunitu, snižuje hladinu cholesterolu a také díky svým vitamínům léčí akné. Tyto všechny úžasné vlastnosti teď můžete využít v konopném mléku, které si spolu připravíme.

Budeme potřebovat:

  • 250 g neloupaných konopných semínek
  • čistá voda
  • gáza
  • skořice, med, kakao, banán, vanilka (na dochucení - nemusí být)

Postup: Konopná semínka několikrát propláchneme a necháme je v misce s vodou namočené nejlépe přes noc. Druhý den vodu slijeme, opět několikrát propláchneme a semínka vhodíme do mixéru. Poté přilijeme čistou vodu. Množství vody záleží na tom, jak moc chceme mít mléko husté. Já mám raději hustější mléko a na uvedené množství semínek jsem použila 3-4 hrnky vody. Mixérem pak semínka s vodou mixujeme tak dlouho, dokud nám mléko úplně nezhoustne. Pomocí gázy nebo jemného sítka pak mléko přecedíme a konopné slupky vyhodíme. Mléko můžeme pak dle libosti dochutit například skořicí, medem nebo ho rozmixovat s banánem. Uchováváme v lednici. 



Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. Rýžová, mandlová a podobná mléka mám ráda, ale konopné jsem ještě nezkoušela. Jak chutná? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, chutná tak zvláštně .. nedá se to k ničemu přirovnat. Zkus si třeba koupit ta konopná semínka a uvidíš :-)

      Vymazat
  2. Tak to vypadá zajímavě :) Nic takového jsem zatím nepila

    OdpovědětVymazat
  3. Mám doma celý pytel neloupaných konopných semínek a pořád jsem přemýšlela co s nimi, tak už to vím..Jdu je namočit a zítra bude mléko :)
    Díky za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, snad Vám bude mléko chutnat. Mě svou chutí mile překvapilo a oblíbila jsem si ho :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku