Ovesné vločky s malinami

U mě doma najdete vždy zásobu ovesných vloček. Ráda je používám při vaření a pečení. Moje nejoblíbenější jídlo z vloček je ovesná kaše. Ta se ale taky nedá jíst pořád a navíc jsem chtěla, abych si svůj vločkový výtvor mohla vzít například i s sebou do práce a dát si ho na snídani. Proto jsem vymyslela recept na zapečené ovesné vločky s malinami. Spodní vrstva je tvořená vločkami, po zakousnutí ucítíte maliny a to všechno spojuje křupavá krustička. No není to nádhera? :-)

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 hrnky mražených malin
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 hrnek jablečného pyré nebo jablečné přesnídávky
  • 1 lžička přírodního vanilkového aroma
  • 1 bílý řecký jogurt
  • 1/2 hrnku nasekané hořké čokolády s oříškama
  • třtinový cukr dle chuti

Postup: Mražené maliny nasypte do misky a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby nebo na sporák. Teplé maliny rozmačkejte vidličkou a přidejte chia semínka. Misku dejte stranou a nechte cca 10 minut odstát. Mezitím si ve velké míse smíchejte ostatní suroviny. Na dno zapékací mísy navrstvěte polovinu vločkové směsi. Na tuto vrstvu rozetřete maliny. Maliny pak pokryjte druhou polovinou vloček. Pečeme v troubě vyhřáté cca 190 stupňů cca 25-30 minut. Nahoře na vločkách by se Vám měla vytvořit křupavá krusta. Pokud jste nespotřebovali všechny maliny, můžete jimi pokrýt upečený dezert. Bude pak ještě více malinovější :-)

Dobrou chuť :-)


19 komentářů:

  1. to vypadá tak parádně! normálně bych si to šla hned udělat, ale nemám to pyré/přesnídávku :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš použít třeba i normální jablka, které rozvaříš v hrnci s trochou vody, rozmixuješ a vznikne ti pyré :-)

      Vymazat
  2. Vyzerá to úžasne. Už jeden recept chcem od teba skúsiť tak uvidím ako mi vijde a možno skúsim aj viac :-)

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to nádherně!! jen mi přijde, že na to, kolik ingrediencí je použito je takový malinký :D ale to je možná jen tou fotkou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malinké to je, protože je na fotce jen jeden kousek .. jinak z toho množství je celá zapékací mísa :-)

      Vymazat
  4. Vyzera to uzasne! Mnaaam ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mohu se prosím zeptat k tomu smíchání ostatních surovin - patří tam i ten řecký jogurt, čokoláda, prostě všechno vypsané? :-) Abych neudělala nějakou chybu :-)) Moc díky..

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj,najskor chcem velmi pochvalit tvoj foodblog,je uzasny,vela sa tu inspirujem,skusam tvoje recepty hlavne pre mna a mojho 1,5 rocneho synceka,tento recept urcite vyskusam,len mam otazocku ,mozem namiesto cukru pouzit med,alebo ine sladidlo? dakujem ,vela uspechov
    Mishka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za pochvalu :-) Někdy dávám do pečení třtinový cukr a někdy med. Ale pokud ti něco z toho nevyhovuje, určitě to můžeš nahradit. Klidně použij ten med :-)

      Vymazat
  7. Skúsila som.. výborný. Cesto bolo hutne, tazko sa nanasalo na maliny, chcelo by to trošku viac tekutej prípady, ale chutovo vyborny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. No, to je pravda, těsto je tužší a ta vrchní vrstva se nanáší hůř. Ale s trochou šikovnosti to jde a výsledek stojí za to :-)

      Vymazat
  8. Ahoj, práve som objavila tvoj blog :) vločky mi padli do oka a určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej. Je to úžasná snídaně nebo svačinka :-)

      Vymazat
    2. chystám sa ich robiť tento týždeň :) koľko ml alebo g mal tvoj jogurt? Ďakujem :)

      Vymazat
    3. Ahoj, řecký jogurt, který jsem použila má 140 g :-)

      Vymazat
  9. Mňam, tak to musí být fakt pecka. Máme na zahradě domácí maliny, tak to určitě vyzkouším. A navíc jsem teď narazil na fajn ovesné vločky. Ony jsou teda určené především pro těhotné ženy, ale tak chlapovi to taky neublíží. A co je lepšího ke snídani než ovesná kaše s domácím ovocem? No? Nic!

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku