Budeme potřebovat:
- 1 hrnek datlí
- 1 hrnek loupaných mandlí
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 2 balení tofu natural (1 balení cca 200 g)
- 1 zralý banán
- 1 hrnek mandlového mléka
- 100 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 90%)
- plátky mandlí na ozdobu
Postup: Datle namočíme do vody a necháme je v ní cca 1 hodinku. Mezitím si připravíme mixér, do kterého vhodíme mandle a ovesné vločky. Vše rozemeleme na jemno. Po hodině slijeme z datlí vodu a vhodíme je k namleté směsi. Všechno znovu rozmixujeme na hladkou pastu. Vznikne nám korpus, který vtlačíme do dortové formy. Do hrnce vlijeme mandlové mléko a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Až se nám čokoláda v mléce rozpustí, vlijeme ji do mixéru. Přidáme tofu, banán a vše rozmixujeme na krém. Pokud se Vám bude zdát krém málo sladký, můžete do něj přidat trochu datlového sirupu. Takto připravený krém navrstvíme na korpus. Celý dort necháme vychladnout v lednici. Před podáváním posypeme nasekanými mandlemi.
Dobrou chuť :-)
:-O to je hustý!
OdpovědětVymazatDěkujiiiiiiiiiii :-)
VymazatVypadá to úžasně!:)
OdpovědětVymazatdifdirections.blogspot.com
Dostala jsi mě!! to musím zkusit:)
OdpovědětVymazatUrčitě zkus .. je moooc dobrý :-)
VymazatJe uzasny.. :) a chutna jak ze smetany
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda, že chutnal :-)
Vymazatprosím ťa akú veľkú tortovú formu si použila na dané množstvo surovín?
OdpovědětVymazatPrůměr formy je 23 cm :-)
Vymazat