Víte, vždycky jsem fandila lidem, kteří měli svůj sen a ten si splnili. A svůj sen si splnil i tým mladých a nadšených pekařů (Martin, Marek, Katka a Adam). Ten sen byl otevřít si svou vlastní pekárnu. Celému týmu záleží na tom, co svým zákazníkům nabízejí a baví je, když mají ostatní radost z toho co dělají, protože jim tak dávají najevo, že to má smysl.
A čím je tahle pekárna vlastně tak výjimečná? Jako jediní v České republice totiž pečou a prodávají svůj vlastní banánový chleba podle tajného receptu. Ten si přivezli roku 2012 z Austrálie. Upéct ten pravý a jedinečný banánový chleba nebylo ale nic jednoduchého. Po příjezdu z Austrálie proběhla spousta testování a vývoje. Jednou chleba vykynul hodně, podruhé zase málo. První nezdařené pokusy je ale neodradily a zkoušeli to dál. Uběhla nějaká doba k prvnímu upečení dokonalého chleba, k prvnímu otevření malé provozovny a prvních spokojených zákazníků. A sen se stal realitou. Od listopadu 2014 už konečně pečou naplno v nové pekárně. A jak sami říkají, pečou banánové potěšení pro radost ostatních!
Já sama jsem v pekárničce byla. Dokonce jsem navštívila i prostory, kde se banánový chleba peče. Celé jsem si to tam prošla, abych Vám o ní mohla napsat a podělit se o své dojmy. A musím Vám říct, že ta vůně, která se line celou pekárnou je prostě neodolatelná. Se svou nezkrotnou žravostí bych za chvilku vážila metrák. Neudržela bych se totiž, a pořád bych musela ujídat :-D A to bych nebyla já, abych si banánový chleba neodnesla i domů. Byl čerstvě upečený, krásně voněl a cestou nazpět v autobuse jsem měla co dělat, abych se do něho nezakousla. A ani u nás doma se moc neohřál. Zmizel totiž rychlostí blesku!
Každý chleba je pěkný macek. Váží totiž jedno kilo a obsahuje půl tuctu zralých banánů. To je, co? Banány jsou navíc výborným přírodním zdrojem vlákniny, bílkovin, draslíku, minerálů a vitamínů B6. Jeden plátek Vám tak dodá dostatek energie, abyste zvládli celý den. Proto ho mám nejraději k snídani. No a pak taky k obědu a nebudu se tajit tím, že bych ho ujídala i večer :-D. Bubba chleba je prostě závislost. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít žádný jiný!
A úžasné na tom všem je to, že všechny chlebíky jsou vyráběny jen z kvalitních surovin a zcela bez konzervantů, barviv a éček. Spolehnout se proto můžete na stoprocentní kvalitu a nezaměnitelnou chuť.
- více než 50% banánů
- pšeničná nebo pohanková mouka
- čerstvé máslo z Beskyd
- vlašské ořechy
- kvalitní hořká čokoláda
A co říct na závěr? Snad jen to, že pokud budete mít někdy cestu přes Ostravu, určitě si pro jednoho Bubbu zajeďte. Ten zážitek a chuť za to opravdu stojí :-)
http://bubbachleb.cz
Jupii a já bydlím v Ostravě! Super recenze, určitě ho vyzkoušíme :-)
OdpovědětVymazatVážně? No tak to je super. Oni jsou z Poruby, tak si pro jeden chlebík zajeďte. Je fakt výborný!!!! :-)
VymazatJá jsem měla tu čest konečně na Restaurant Day (vloni jsem se k nim neuměla přes nával lidí dostat, teď jsem se tam procpala :D ), vzala jsem si muffin s čokoládou a druhý den ráno jsem jen óoochala a áááchala, jaká to byla dobrotka :) Do Poruby to mám daleko, ale doufám, že aspoň ty muffiny seženu někdy v centru, protože jsou opravdu vynikající ♥ :)
OdpovědětVymazatLetos bylo na RD strašně moc lidí. Sice jsem tam osobně nebyla, ale viděla jsem fotky. Škoda, že nejsou někde v centru, taky jsem jim říkala, že by to bylo lepší, protože do Poruby to mám celkem z ruky :-/ Každopádně jsem po snězení chleba chtěla další a další, takže se Ti vůbec nedivím :-D Ale pro něho si do té Poruby klidně zajedu :-)
VymazatTaky už jsem měla tu čest ochutnat. Je opravdu moc dobrý!
OdpovědětVymazatJojooo, je to moje nová závislost :-) A jinak jsem hrozná, hrozná, hrozná .. zase mě ten RD minul :D Hlavně, že pořád někde lítám :D
VymazatJaj, škoda. No byl to doslova boj o jídlo, lidí neustále přibývá, myslím že příště už to bude muset být ve vítkovické aréně nebo tak někde:o)
VymazatNo asi jo, protože přibývá jak kuchtíků, tak i lidí ... v té Vítkovické aréně by to byla docela sranda :D
VymazatTaky už jsem ho ochutnala,je výborný:-) dá se jíst ke snídani ale i jako buchta k odpolední kávě.Nikol
OdpovědětVymazatAno ano, je úžasný :-)
VymazatBanánový chlebík je můj oblíbený, i když manžel říká, že tomu čerstvě upečenému přímo z pekárny se nic nevyrovná. No já si to úplně nemyslím. Hlavně bych řekla, že to jsou dvě =úplně jiné disciplíny. Banana bread je přeci jenom víc buchta než klasický chleba. :) Na ten teda taky nedám dopustit, ale když bych měla na výběr, beru banánový chleb. :)
OdpovědětVymazatDobrý den, moc děkuji za recept. Banánový chleba peču pravidelně a naše děti ho milují. Namísto pohankové mouky používám cereální, což mi přijde zdravější. Samozřejmě souhlasím s tím, že je nejlepší vařit z opravdu kvalitních potravin. Kromě toho je však potřeba mít doma i pořádnou troubu, bez které se při pečení prostě neobejdete.
OdpovědětVymazatuž jsem si ho koupila ,a ted už si ho sama peču doma
OdpovědětVymazat