Koláč s pekanovými ořechy

Pekanové ořechy jsou podobné těm vlašským. Jejich chuť je ale jemnější a sladší. Používají se především do sladkých pokrmů. Jsou poměrně tučné a proto z nich můžete vyrobit třeba i pomazánku nebo sýr. Já je ráda chroupu jen tak anebo si je přidávám do müslli. Dnes z nich ale budu připravovat výborný koláč.

Budeme potřebovat:

  • 2 x 130g  balení celozrnných kakaových sušenek
  • 2 x 250 g mascarpone
  • 50 g másla
  • 2 dcl mléka
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička přírodního vanilkového aroma
  • pekanové ořechy

Postup: Nejprve si připravíme korpus. Celozrnné sušenky rozmixujeme nahrubo v mixéru, přidáme čtvrt hrnku třtinového cukru, rozpuštěné máslo a mléko. Celou hmotu poté vtlačíme do máslem vymazané dortové formy. Mezitím si ve velké míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, přidáme vejce, zbylý cukr, skořici a vanilku. Krém natřeme na korpus a dáme péct. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-45 minut. Jakmile je koláč upečený, necháme ho zchladit na pokojovou teplotu, ozdobíme ořechy a dáme vychladit do lednice.




Dobrou chuť :-)



25 komentářů:

  1. marketka11@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Sleduju, lajkla jsem, mail je KamkaK@seznam.cz :)
    Koláč vypadá krásně!

    OdpovědětVymazat
  3. Nam,vypadá krasne koláč :-)
    mail:afrodite.i@seznam.cz
    Krásnou adventni neděli

    OdpovědětVymazat
  4. Sleduju a je to bezva. ;-)
    lenboda@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. jana.machurova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Kolac vypada uzasne :)
    FB: Žaneta Kovářová
    zakov77@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. koláč vypadá velmi chutně :)
    MikulkovaVendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. jarkahavlikova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ten koláč! ♥ crazygingersdiary(at)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je nádhera! :) i ostatní receptíky vypadají úžasně :)
    verca.sticova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. mňam! já jsem zrovna včera pekla poprvé čokoládový fondant, ale vánoční koláč taky není špatný nápad, zkusím příští víkend ;) zapiskyprolisku(zavináč)gmail(tečka)com

    OdpovědětVymazat
  12. spacesusi.blog@gmail.com :)

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to úžasně! Já používám jenom hnědý cukr a je výborný :)
    http://british-girl.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam'! twity@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. A JE TO TADY - ŠŤASTNÝM VÝHERCEM ŠAMPONU OD URTEKRAM SE STÁVÁ CLAIRE S EMAILEM crazygingersdiary(at)gmail.com :-) GRATULUJI !!!

    OdpovědětVymazat
  16. Mňam, ten vypadá hodně dobře 💜 jinak právě rozjíždím můj nový blog zaměřený na vegetariánské recepty, hrozně by mě potěšilo, kdyby ses aspoň mrkla (vegesvet.cz), ty jako ta zkušená:))) děkuji a hezkou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, máš ode mě komentář na blogu :-)

      Vymazat
  17. okamžitě bych zakrojila, musí být vynikající

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, koláč vypadá naprosto úžasně! Ale chtěla bych se na pár věcí zeptat - jaký je průměr formy? A čím jsi koláč při servírování polila? Děkuji za odpovědi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Průměr formy je 23 cm a polívala jsem ho datlovým sirupem :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři