Léto s vínem od Bodláků

Léto, sluníčko, grilování, zahradní párty a nekonečná pohoda. To všechno je doba, která si žádá pořádné osvěžení. Ať už zvolíte bublinky, míchané drinky nebo svěží víno, určitě nešlápnete vedle. A pokud si lámete hlavu nad tím, jaké osvěžení zvolit, připravila jsem si pro vás pár tipů.

Článek vznikl ve spolupráci s e-shopem https://vinoodbodlaku.cz.

GREPINO

Grepino je geniální spojení vína a grepové šťávy. Přírodní kyselost grapefruitu a sladkost vína s podmanivou a jedinečnou hořkostí v závěru Vás nepřestanou bavit. Navíc se jedná se o český produkt. Vyzkoušejte hit tohoto léta a připravte si drink PLAMEŇÁK. 

Budete potřebovat: 1 dcl Grepino + 1 dcl šumivého vína + led a plátek grepu


PROFONDO FRIZZANTE SUR LIE

Tohle perlivé víno je skvělé pro všechny, kteří si hlídají štíhlou linii. Díky fermentaci, která probíhá v lahvi se veškerý cukr proměňuje na alkohol a CO​2. Výsledné víno tak neobsahuje absolutně ​žádný zbytkový cukr​. Zázrak, že? Perfektně si ho vychutnáte jen tak samotné, nebo s lehkým předkrmem. Vyzkoušet ho můžete i v kombinaci s jednoduchým letním salátem. 

Na jeho přípravu budete potřebovat: hrst cherry rajčátek, 1/2 salátové okurky, černé olivy, mozzarellové kuličky, čerstvou bazalku, olivový olej, sůl, pepř, sušené italské bylinky, bagetku.



PÁLAVA HARMONIA VINI SELECTION 

Řada vín Harmonia Vini Selection je originální kolekce vín pro gastronomii s mimořádným poměrem ceny a kvality. Vína vždy osobně vybírá Radek Bodlák u ověřených moravských a italských vinařů. Pálava z řady Harmonia Vini Selection je vyrobena v České republice z hroznů sklizených na Slovensku. Najdete v ní chuť přezrálého tropického ovoce v pozadí s květinovými tóny. Víno si nejlépe vychutnáte v kombinaci s nějakým letním dezertem. Zkusit můžete třeba můj recept na cheesecake s lesním ovocem. 

Suroviny: 180 g máslových sušenek, 500 g mascarpone, 70 g másla, 3 vejce, 80 g třtinového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, 200 g mraženého lesního ovoce, 1 balení červeného dortového želé.  

Postup: Sušenky rozmixujeme v mixéru a poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Takto připravené sušenky nasypeme do formy o průměru 25 cm a dlaněmi přitlačíme, abychom vytvořili korpus. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut. V robotu nebo ručně v míse vyšleháme mascarpone s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vejce a citronovou šťávu. Hotový krém nalijeme na vychladlý korpus. Troubu ztlumíme na 160 stupňů a cheesecake pečeme cca hodinu. Dortové želé připravíme dle návodu. Na vychladlý cheesecake rozprostřeme rozmrazené lesní ovoce a zalijeme ho vlažným želé. Cheesecake necháme vychladit nejlépe přes noc v lednici. Druhý den cheesecake naservírujeme na talíř, přelijeme ovocnou omáčkou a podáváme s bílým vínem.



0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku