Thumbprint cukroví s čokoládou

Vlastně ani nevím, jak bych toto cukroví pojmenovala česky - říkejme mu třeba "palcové" cukroví. Název je odvozen od otisku palce, kterým do cukroví děláte dírku, aby se vám do něj poté vešla náplň. Já jsem zvolila hořkou čokoládu, ale použít může klidně i marmeládu nebo oříškové máslo.


Porcelánový talíř ve tvaru zvonečku a vánoční utěrku mám z e-shopu Bonami.cz.


Budeme potřebovat:


  • 60 g mandlové mouky
  • 60 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 25 g másla
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 50 g kvalitní hořké čokolády

Postup: Do mísy vsypte hladkou mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo, javorový sirup, žloutek a vypracujte těsto. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte ho v lednici cca 1 hodinu odležet. Z těsta tvořte stejně velké kuličky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Prstem nebo druhým koncem vařečky udělejte do těsta hluboké důlky. Pečte v troubě vyhřáté na 165 stupňů cca 10-12 minut. Upečené cukroví nechte vychladnout a poté ho naplňte rozpuštěnou čokoládou. Uchovávejte v chladu. 

Dobrou chuť :-)


2 komentářů:

  1. Česky se tomuhle cukroví říká "důlkové", v minulosti se často zadělávalo se sádlem. To vaše vypadá též perfektně, určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle cukroví u nás nemůže chybět. Mizí u nás fakt rychle. Takže aspoň z dávky a půl ho dělám každý rok. Doma upeču ještě rohlíčky a linecké, ale zbytek mám v plánu koupit. Malá krabička cukroví nám totiž stačí. U nás se jí cukroví jen pár dní, pak tam zůstane ležet. Proto by péct nemělo smysl. Cukroví letos objednám z https://www.vasepekarna.cz/ .Je hodně chválené.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku