Hummus s pečenou mrkví

Klasický cizrnový hummus zná každý. Pokud chcete experimentovat a vyzkoušet něco nového, určitě ochutnejte tento hummus s pečenou mrkví, která mu dodá skvělou chuť. 


Vybrané recepty z mého blogu najdete i na Gusto Academy.


Budeme potřebovat:


  • 1 plechovka cizrny
  • 2 velké mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamové pasty tahini
  • 1-3 lžíce olivového oleje
  • špetka sušeného tymiánu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka kari
  • voda dle potřeby

Postup: Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Kousky mrkve společně s oloupaným česnekem vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte tymiánem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20 minut. Upečenou a vychladlou mrkev s česnekem vhoďte do mixéru, přidejte cizrnu, tahini, olivový olej a citronovou šťávu. Během mixování přidávejte vodu a mixujte postupně dohladka. Hotový hummus ochuťte solí, pepřem a špetkou kari.

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

 

Koupit kuchařku