Recept vznikl ve spolupráci s e-shopem Bonami, odkud mám i úžasný bambusový servírovací podnos ve tvaru listu a modrobílý keramický úložný box.
Budeme potřebovat: 
- 2 hrnky ovesných vloček
 - 1 hrnek nasekaných ořechů (kešu, mandle, vlašské, lískové)
 - 1/2 hrnku strouhaného kokosu
 - 3 lžíce kakaa
 - 1 lžíce kokosového cukru
 - 2 lžíce chia semínek
 - 3 lžíce kokosového oleje
 - 3 lžíce kokosového nebo javorového sirupu
 - hořká čokoláda
 
Postup: Ve velké míse smícháme vločky, nasekané ořechy, kokos, kakao, kokosový cukr a chia semínka. V malém hrnci rozehřejeme kokosový olej se sirupem a směs vlijeme do mísy. Všechny suroviny pořádně promícháme, aby se nám spojily. Takto připravenou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů cca 17-20 minut. Během pečení granolu promícháváme, aby se nám nepřipálila. Upečenou granolu necháme vychladnout, vmícháme kousky hořké čokolády a uchováváme ji v uzavíratelné nádobě. 
Dobrou chuť :-)


Opět další super recept, ráda vyzkouším :)
OdpovědětVymazatDěkuji, určitě vyzkoušej :-)
VymazatMám raději slané snídaně zakončené třeba něčím malým sladkým. Ale někdy mám chuť i na sladkou snídani a dám si ráda kaši nebo musli. Ale nejlepší jsou pro mě prostě ty slané. Vypadá to skvěle! :)
OdpovědětVymazatSlané jsou taky super a když jsou zakončené sladkou tečkou, tak je to ještě lepší :-D
Vymazat