Cizrnový sendvič

Miluji sendviče v jakékoliv podobě. Jsou rychle hotové a můžete si je připravit na tisíc způsobů. V poslední době jsem si oblíbila sendvič s cizrnou. Kombinace cizrny, červené cibule, řapíkatého celeru a majonézy mezi dvěma plátky křupavého chleba vás prostě nadchne.

Recept jsem připravila ve spolupráci s BILLA.

Budeme potřebovat:

  • 2 plátky chleba
  • 1 plechovka cizrny BILLA
  • 1/2 červené cibule
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce majonézy BILLA
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • listový salát
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup: Do mísy nasypeme cizrnu a rozmačkáme ji vidličkou. K cizrně přidáme nadrobno nasekanou červenou cibuli, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, hořčici, majonézu, petrželku a citronovou šťávu. Hotovou směs ochutíme solí a pepřem. Plátky chleba pokapeme olivovým olejem a opečeme je na pánvi z obou stran dozlatova. Na opečený chléb položíme listový salát, přidáme cizrnovou pomazánku a přiklopíme druhým plátkem chleba. Hotový sendvič přepůlíme a podáváme.


Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku