Penne z červené čočky s omáčkou z kešu a pečených paprik

Miluji těstoviny a miluji krémové omáčky. Ale jak připravit omáčku bez hromady smetany nebo mléka? Jednoduše! Připravte ji z kešu oříšků. Vsadím se, že jakmile ji jednou ochutnáte, už nebudete chtít žádnou jinou.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 balení těstovin z červené čočky
  • 2 velké červené papriky
  • 150 g kešu ořechů
  • 1 lžička uzené papriky
  • špetka soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • mleté chilli
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej

Postup: Kešu oříšky vsypeme do misky, zalijeme je až po okraj vodou a necháme přes noc namáčet. Papriky omyjeme, osušíme a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Papriky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů až se na nich začnou dělat puchýře. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy.

Z kešu oříšků slijeme vodu, propláchneme a vsypeme je do mixéru. Přidáme cca 200 ml čisté vody, upečené papriky, česnek, hrst bazalky, uzenou papriku, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku ochutíme solí a mletým chilli. Podáváme s uvařenými těstovinami a snítkou bazalky.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku