Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 balení těstovin z červené čočky
- 2 velké červené papriky
- 150 g kešu ořechů
- 1 lžička uzené papriky
- špetka soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- mleté chilli
- hrst čerstvé bazalky
- olivový olej
Postup: Kešu oříšky vsypeme do misky, zalijeme je až po okraj vodou a necháme přes noc namáčet. Papriky omyjeme, osušíme a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Papriky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů až se na nich začnou dělat puchýře. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit.
Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy.
Z kešu oříšků slijeme vodu, propláchneme a vsypeme je do mixéru. Přidáme cca 200 ml čisté vody, upečené papriky, česnek, hrst bazalky, uzenou papriku, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku ochutíme solí a mletým chilli. Podáváme s uvařenými těstovinami a snítkou bazalky.
Z kešu oříšků slijeme vodu, propláchneme a vsypeme je do mixéru. Přidáme cca 200 ml čisté vody, upečené papriky, česnek, hrst bazalky, uzenou papriku, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku ochutíme solí a mletým chilli. Podáváme s uvařenými těstovinami a snítkou bazalky.
Dobrou chuť :-)
0 komentářů:
Okomentovat