Hráškový hummus

Variací na hummus existuje celá řada. Klasiku z cizrny zná asi každý. Už jste ale někdy zkoušeli připravit hummus z hrášku? Je rychle hotový, má krásně zelenou barvu a svěží chuť. Já k němu podávám opečenou bagetku nebo žitný chleba :-)

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 200 g mraženého hrášku 
  • 120 g uvařené cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř 

Postup: Hrášek propláchneme teplou vodou a společně s cizrnou ho vsypeme do mixéru. Přidáme česnek, citronovou šťávu, sezamovou pastu, olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Hotový hummus ochutíme solí, pepřem a podáváme.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku