Kořeněné dýňové latte

Teď na podzim se to v kavárnách hemží dýňovými specialitami, mezi které patří i dýňové latte. Bohužel v kavárnách používají na jeho přípravu přeslazený dýňový sirup, který přebije veškerou chuť kávy. A tak jsem se rozhodla si tohle latte připravit doma.

Budeme potřebovat (pro 1 osobu):

  • 2 lžíce dýňového pyré 
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička kokosového cukru nebo sušené třtinové šťávy
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka skořice
  • špetka mletého nového koření
  • rostlinné mléko
  • silné espresso

Postup: Dýňové pyré dáme do malého kastrůlku, přidáme vanilkový extrakt, koření, cukr nebo třtinovou šťávu, cca 50 ml rostlinného mléka a vše zahříváme na mírném plameni 10 minut. Připravenou směs přelijeme do vyššího hrnečku, přidáme uvařené espresso a vše dolijeme našlehaným mlékem. Nejlepší zkušenosti mám se sójovým mlékem, které se dá hezky napěnit. Vršek posypeme mletou skořicí a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)

14 komentářů:

  1. Latte miluju, ale o tomhle dýňovém jsem ještě neslyšela, vypadá to skvěle, myslím, že některý večer vyzkouším :) Děkuji za tip...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo :-) Tohle dýňové je moje nejoblíbenější, určitě ho vyzkoušej.

      Vymazat
  2. Zrovna dnes jsem si ho ve Starbucksu poprvé dala. Jako to koření bylo super, ale opravdu to na mě bylo přeslazené. Já normálně piju kafe bez cukru, takže si raději udělám domácí variantu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, to ze Starbucks je fakt hrozně sladké. Taky piju kafe bez cukru, takže za mě je tahle domácí varianta nejlepší :-)

      Vymazat
  3. vyzkoušeno a opět za 1*,ostatně jako všechny tvoje recepty :)

    OdpovědětVymazat
  4. Když už jsem dneska dělala dýňové pyré, musela jsem vyzkoušet i variaci na toto latte - je skvělé! Úžasně voní, chutná a hřeje! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzkouseno a moc chválím! Sice nepiju kafe,takže jsem si udělala takové chai latte s dyňovým pyre a je to vážně moc dobrý. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak, prosím, děláte to dýňové pyré? Jen klasicky povařit dýni a rozmixovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, povařit dýni nebo upéct v troubě a pak rozmixovat :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku