Borůvkové tofu tiramisu do skleničky

Léto se pomalu chýlí ke konci a vystřídá ho podzim. Ale ještě předtím, než se na blogu začnou objevovat podzimní recepty, mám pro vás jeden tip na jednoduchý a svěží dezert. Tiramisu asi nemusím nikomu z vás představovat. Jedná se o tradiční italský dezert, jehož základem je mascarpone. Jelikož mascarpone nemůžu, nahradila jsem ho přírodním tofu a díky tomu si ho mohou dopřát i osoby trpící laktózovou intolerancí. Aby bylo tiramisu hezky barevné, zvolila jsem sladké borůvky. Skvěle se ve skleničkách budou vyjímat např. i jahody :-) No a na závěr nesmí chybět klasické cukrářské piškoty, káva a mandlový likér.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 50 g cukrářských piškotů
  • 200 g borůvek
  • 150 g tofu natural
  • 4-6 lžic rostlinného mléka
  • 1 malý šálek kávy
  • 35 ml mandlového likéru Amaretto
  • kokosový cukr
  • máta na ozdobu

Postup: Tofu nakrájíme, vhodíme ho do mixéru a společně s rostlinným mlékem ho rozmixujeme dohladka. Dle chuti přidáme kokosový nebo třtinový cukr a vše promícháme. Totéž provedeme i s borůvkami. Ty můžete taktéž dosladit nebo nemusíte. Na dno sklenic rozdrobíme polovinu piškotů. Piškoty pokapeme vychladlou kávou a mandlovým likérem. Na vrstvu piškotů rozetřeme poloviční dávku rozmixovaného tofu. Tento postup ještě jednou zopakujeme - tzn. vrstva piškotů + tofu. Jako poslední navrstvíme do skleniček rozmixované borůvky. Takto připravené tiramisu necháme v lednici do druhého dne odležet. Před podáváním posypeme tiramisu celými borůvkami a ozdobíme mátou. 


Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

 

Koupit kuchařku