Cibulový čaj

Chřipková epidemie je v plném proudu a bohužel se tahle mrška nevyhnula ani mě :-( Nejsem zastáncem léků a proto se snažím vyléčit se pomocí všelijakých babských rad, čajů a bylinek. A právě recept na jeden takový protichřipkový čaj jsem si pro vás dnes připravila. Jako malá jsem nenáviděla cibulovou šťávu. Chuťově byla odporná, ale pamatuji si, že vždycky spolehlivě zabrala. A tak jsem se rozhodla, že si místo šťávy připravím cibulový čaj. Je dobré nastrouhat si do čaje i čerstvý zázvor. Mě doma zrovna došel, ale naštěstí mám proto tyhle případy schovanou v lednici skleničku s jemně strouhaným zázvorem v bio kvalitě. Je to super vychytávka, když se vám nechce vytahovat struhadlo. Pak už jsem jen přidala med, citron a po ochutnání jsem vůbec nepoznala, že by v něm nějaká cibule byla. Doporučuji zachumlat se s čajem pod peřinu a chřipku hezky vyležet :-)

Budeme potřebovat:

  • 2 velké cibule
  • 1 lžička hřebíčků
  • med
  • 1 lžíce jemně nastrouhaného zázvoru (koupíte např. zde)
  • citrony

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na větší kousky. Nakrájenou cibuli vhodíme do menšího hrnce, přidáme hřebíček, vše zalijeme cca půllitrem vody a přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, ztlumíme plamen na minimum a necháme probublávat 15-20 minut. Po dvaceti minutách vodu scedíme. Hotový cibulový čaj osladíme medem, přidáme zázvor a citron. Čaj vypijte ještě teplý.

Na zdraví :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz