Bezlepkové ořechové rohlíčky

Slíbila jsem vám recept na zdravé cukroví, tak tady je. Recept je trošku jiný, než u klasických rohlíčků. Mleté ořechy jsem totiž nahradila ořechovým máslem z vlašských ořechů. To je plné zdravých tuků a proto už žádný další tuk přidávat nemusíte. Pokud nemáte rádi vlašské ořechy, můžete použít i jakékoliv jiné ořechové máslo podle vaší chuti.

Budeme potřebovat (na 15 ks):

  • 250 g másla z vlašských ořechů
  • 4-5 lžic kokosové mouky
  • 2 lžíce kokosového sirupu

Postup: V míse smíchejte máslo z vlašských ořechů s kokosovou mouku, kokosovým sirupem a pomocí rukou vypracujte vláčné těsto. Pokud by bylo těsto moc suché, můžete přidat trošku kokosového oleje. Z těsta vytvarujte rohlíčky a položte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 15 minut dozlatova.

Dobrou chuť :-)

14 komentářů:

  1. Rolíčky miluju, tak aspoň letos zkusím nějaké nové :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle jsem pekla letos poprvé a jsou vážně výborné, tak určitě vyzkoušej :-)

      Vymazat
  2. Můžu se zeptat, čím jsou rohlíčky posypané? Na té fotce to vypadá jako cukr a nevím co by to mohlo být :-) děkuji za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sušené kokosové mléko :-)

      Vymazat
    2. sušené kokosové mlieko ? kde kupujete prosím ?
      môžem posypať aj kokosovou múkou, či ???

      Vymazat
    3. Mléko kupuji tady :-) http://www.feelgoodfamily.cz/kokosove-mleko-v-prasku-250g/ Kokosovou mouku na posypání moc nedoporučuji, asi by to nebylo moc dobré.

      Vymazat
  3. Muzu prosim pridat misto kokosoveho sirupu kokosovy cukr? Jen to asi nebude dost lepive, tak pridat kokosovy olej? Jinak za recept moc dekuji, jde mi primo do rany! �� Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžete :-) Ono to samotné ořechové máslo obsahuje dost oleje, takže by to nemělo ničemu vadit. Pokud by se Vám zdálo těsto moc drobivé, tak přidejte ten kokosový olej :-)

      Vymazat
  4. môžem dať mleté mandle namiesto masla ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máslo je tam schválně, protože obsahuje dost tuku a drží pohromadě to těsto. S mletými mandlemi by se to asi rozpadlo :-(

      Vymazat
  5. Můžu se prosím zeptat, zda by šla použít i jiná bezl. mouka, třeba pohanková, nebo rýžová, děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím že ano, nemám to ale vyzkoušeno :-) Pokud budete používat jinou mouku, doporučila bych v tomto případě asi spíše pohankovou, s tou mám dobré zkušenosti.

      Vymazat
  6. Mohu se zeptat, kde sezenu maslo z vlasskych orechu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V receptu jsem použila tuto pastu (máslo) z vlašských ořechů https://www.feelgoodfamily.cz/pasta-z-vlasskych-orechu-bio-raw/

      Vymazat

 

Koupit kuchařku