Suroviny (na 10 trojhránků):
- 3 hrnky ovesné mouky
- 3 vejce
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
Postup: V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli. Přidejte vejce a postupně přilévejte mléko. Metličkou vypracujte hladké těsto a nechte ho cca 5 minut odpočinout. Po pěti minutách naplňte vaflovač těstem a nechte ho péct. Já mám vaflovač s časovačem, na kterém jsem vafle pekla 4 minuty a 15 vteřin. Upečené vafle ozdobte jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou.
Dobrou chuť :-)
výborné, zrovna papám a opravdu krásně křupou :) děkuji za recept :)
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda, že ti chutnají :-)
VymazatMňam mňam vafličky :) z ovesné mouky jsem je ještě nedělala, ale ovesné vločky mám moc ráda, takže vyzkouším :)
OdpovědětVymazatNejdřív jsem je zkoušela ze špaldové mouky, ale z té ovesné tak hezky křupou. Určitě je vyzkoušej :-)
VymazatVafle vypadají báječně!
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatTak jsem úplně dostal chuť na wafle ze Zelenkovy cukrárny v Praze. Mám jí na cestě z práce domů, ale jak dělám teď home office, tak kolem ní nechodím. A posnídat tam wafle s jejich výbornou kávou, to vám dokáže opravdu zlepšit ráno, to vám garantuju! :) Kdo budete mít cestu, tak se tam určitě zastavte. :)
OdpovědětVymazat