Kakaový chia pudink s pistáciemi

Všude na internetu se to hemží recepty na chia pudink. Musím říct, že jsem se tomuto dezertu dlouho vyhýbala, protože jsem chia semínkům nepřišla vůbec na chuť. Používám je pouze jako pojivo např. do sušenek nebo všude tam, kde nechci přidávat vejce. Každopádně jsem se rozhodla dát jim ještě šanci a připravila jsem chia pudink po svém. Semínka jsem v dezertu rozmixovala a vyhnula jsem se tak nechtěnému křupání mezi zuby. Díky banánům a datlím je pudink přirozeně sladký a krásně krémový.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1/2 hrnku mandlového mléka
  • 2 lžíce chia semínek
  • 4 datle
  • 1/3 hrnku pražených pistácií
  • 2 zralé banány
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička přírodního vanilkového extraktu

Postup: Do malé misky vlijeme mléko, přidáme 2 lžíce chia semínek a necháme je v mléka cca 15 minut odstát. Do mixéru vhodíme datle, pistácie, banány, kakao, řecký jogurt a vanilku. Vše rozmixujeme na hladký krém. Ke konci mixování přidáme nabobtnané semínka s mlékem a opět vše rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát pudink moc hustý, přidejte trošku mléka. Pudink jíme ihned po rozmixování nebo ho necháme vychladit v lednici. 



Dobrou chuť :-)

13 komentářů:

  1. Zní i vypadá výborně! :D Už delší dobu se na přípravu chia pudinku chystám, ale nemohla jsem najít recept podle mých představ... Tedy až do této chvíle... :D Kde je jogurt, to musím zkusit. Díky za recept i za celý blog!

    OdpovědětVymazat
  2. Panebože, to vypadá zase luxusně! Tvůj blog by mi někdo měl zakázat, mám chutě na vše, co připravíš ♥

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem chia pudink taky dělala nedávno a ono teda, když semínka nabobtnají přes noc v mléce, tak to fakt nekřupe! :-D Což samozřejmě neubírá na eleganci tvému receptu! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojooo, ale ty semínka jsou takové oslizlé a to já nemám ráda :-D Prostě to rozmixuju a je to :-)

      Vymazat
  4. Mňamka, hned se mi sbíhají sliny :) je miluji chia puding s jablky..

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerá nenormaaaaaaaalne :) ja som podľahla chia pudingom asi tak pred dvomi týždňami a veľmi si nadávam, že som tak dlho váhala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenormálně jakože hrozně? :D já si na ty chia semínka musím pořád zvykat, nějak jsem jim zatím nepřišla na chuť :-)

      Vymazat
    2. nenormálne akože fantastickyyyyy <3 :)

      Vymazat
  6. No to je nádhera! Vypadá to opravdu luxusně. Moc děkuji za tento recept, to určitě musí vyzkoušet. Pistácie miluji nadevše. Nejvíce mi chutnají pražené solené od Grizly, na které jsem přišla tady https://zivotavyziva.cz/pistacie/. Do tohoto receptu se budou asi hodit více klasické loupané, ale i ty jsou výborné a už se moc těším, až to ochutnám. Snad se mi to povede a bude to vypadat stejně chutně, jako tady.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku