Domáci goji marmeláda

Nedávno jsem na blog přidávala recept na ovesné sušenky s goji a čokoládou. A protože mi v zásobě ještě nějaké plody goji zůstaly, rozhodla jsem se je využít. Kustovnice čínská je ohromně zdravá, ale některým lidem nechutná, protože jsou její plody tvrdé a těžko stravitelné. Já jsem na ni ale vyzrála a připravila jsem domácí goji marmeládu. Na zahuštění jsem přidala lžíci chia semínek a zdravá dobrota je na světě. Můžete si ji namazat ráno na lívance nebo ji přidat do řeckého jogurtu :-)

Budeme potřebovat: 

  • 160 g sušených plodů Goji
  • 200 ml vody
  • 1 lžíce chia semínek

Postup: Goji nasypeme do mixéru nebo food processoru, přidáme vodu a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Do rozmixované směsi přidáme lžíci chia semínek, necháme je chvilku nabobtnat a hotovou marmeládu naplníme do skleniček. Skladujeme v lednici a potřebujeme nejlépe do několika dnů.


Dobrou chuť :-)

18 komentářů:

  1. To by mě nenapadlo, ale vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Za tenhle recept moc děkuji. Už dlouho jsem přemýšlela, jak tu kustovnici zpracovat, protože bohužel spadám pod tu skupinu,kterým kustovnice samotná nechutná, ale tohle je skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi samotná kustovnice právě moc nechutná, ale tahle marmeládka je super. Jsem ráda, že jsem Tě inspirovala :-)

      Vymazat
  3. To je skvělý tip jak využít goji, to chci zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Určitě vyzkoušej, já ji přidávám do kaše nebo jogurtu :-)

      Vymazat
  4. Hezký den, stačí běžný mixér na suché plody...? Nemusí se namočit?
    marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, klasický mixér stačí. Goji se namočit nemusí, voda se přidává už do mixéru.

      Vymazat
  5. Skvělý nápad, ihned jsem udělala a ú ž a s n é ! Přidala jsem pár kapek stévie. Taky je kustovnice výrobná v čaji, krásně změkne a čaj získá úplně jinou chuť !

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, dá se marmeláda udělat i z čerstvých plodů? Urodila se mi letos hojně kustovnice na zahrádce a nevím, co s ní, jestli sušit a jak nebo zavařit? Díky za radu. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z čerstvých plodů jsem ji nezkoušela, takže Vám bohužel neporadím :-( Možná by z toho šla vylisovat šťáva.

      Vymazat
  7. Prepacte mi to, ale uz nikdy viac. Je to hnusne a otporne. Manzelku naplo na zvracanie a i po niekolkych pokusoch najst v tom cokolvek chutne, skoncila marmelada v zachode. Pouzivam Vitamix 5200.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, přijde mi trošku hloupé psát, že je marmeláda hnusná a odporná jen proto, že zrovna Vám nezachutnala. Každý máme samozřejmě jiné chuťové buňky. Na marmeládu mám velmi pozitivní ohlasy a všichni si ji chválí. Každopádně díky za komentář. Na blogu mám spoustu dalších receptů, tak třeba Vám zachutná něco jiného.

      Vymazat
  8. Je možné z Goji tie semienka vybrať alebo práve tie obsahujú najviac antioxidantov ? Uz aj len koli chuti .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když dáte pryč semínka, už to nebude marmeláda, ale jen rozmixované Goji. Chia semínka mají vysoký obsah vlákniny a právě i antioxidantů :-)

      Vymazat
  9. Marmeládu z goji vidím teda poprvé. Mám doma sušenou goji i chia semínka, tak bych ji mohla zkusit udělat :-) . Sem zvědavá, jak bude chutnat :-) . Kromě sušených goji piju ještě každé ráno přes zimu sirup z goji , který si kupuju pro posílení imunity :-) .

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku